Μεταξωτό Σατέν για ένα λαμπερό πολυτελές και τέλειο νυφικό

satin νυφικα

σατεν νυφικα

Οι μεγαλύτεροι αλλά και οι περισσότεροι σχεδιαστές νυφικών θα λέγαμε ότι το προτιμούν για να αναδείξει τις δημιουργίες τους γιατί θεωρούν ότι διατηρεί την μορφή του ακόμα και σε δύσκολα σχήματα και καμπύλες πάνω στο φόρεμα κάτι που μπορούν να το κάνου μόνο τα λεπτότερα υφάσματα. Παρόλο που το κλασσικό μεταξωτό σατεν είναι γενικά ένα βαρύ ύφασμα και εκ πρώτης όψεως νομίζει κανείς ότι δεν θα την κάνει την δουλειά αλλά τελικά τα καταφέρνει και με τον καλύτερο τρόπο αιώνες τώρα δημιουργώντας επίσημα φορέματα και νυφικά αρίστης ποιότητας και υψηλής σχεδίασης.

Το κλασσικό σατεν είναι ένα μεταξωτό ύφασμα που πρωτοδημιουργήθηκε στην Κίνα και ήρθε στην Ευρώπη από τον Μάρκο Πόλο που έφερε γενικότερα και την καλλιέργεια του μεταξοσκώληκα κάνοντας δυνατή και την ευρωπαική πλέον παραγωγή μεταξωτών σατεν υφασμάτων.

Η λαμπερή και γυαλιστερή όψη του μεταξωτού σατεν υφάσματος οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο υφαίνεται και μπορεί να υφανθεί με τέτοιο τρόπο που να είναι και οι δύο όψεις του υφάσματος γυαλιστερές και όχι μόνο η μία όπως συνήθως πράγμα όμως που αυξάνει το κόστος. Σήμερα οι βιομηχανίες για να ρίξουν το κόστος δημιουργούν σατεν υφάσματα και από άλλες ύλες εκτός από το μετάξι όπως είναι το βαμβάκι το πολυέστερ το νάυλον η το τεχνητό μετάξι. Βέβαια αυτό που παραμένει ακριβότερο και καλύτερο είναι εκείνο που παράγεται από το ζωικό μετάξι.

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες γιά τα νυφικά

1.νυφικα αττικης

2.νυφικά

3.γάμος

4.gamos

5.γαμος

6.νυφικο πεπλο

7.νυφικα γαντια

8.νυφικη τιαρα

9.νυφικα εγκυων

10.σατεν νυφικα

Υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι και είδη σατεν υφάσμάτων στην αγορά που αξιολογούνται από την ελάστικότητα τους το πάχος και το βάρος τους. Τα λεπτά σατέν υφάσματα ας πούμε αποτελού φοδρες για άλλου είδους δημιουργίες από βελούδο η κρεπ.

Ο κυριώτερος τύπος σατεν υφάσματος σήμερα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή σε νυφικά αλλά και βραδυνά φορέματα είναι το ντουσέζ σατέν που είναι ένα ύφασμα βαρύ με γυαλιστερή την μία του πλευρά υπερπολυτελές και βέβαια με αντοχή στον χρόνο και στην χρήση.

Ένας άλλος τύπος σατέν είναι το ζακάρ σατέν που είναι ένας πιό ελαφρύς τύπος υφάσματος από το ντουσέζ σατέν σε πολλές διαφορετικές ποιότητες και τύπους ύφανσης. Συνήθως το ζακάρ σατέν είναι ένας τύπος σατέν υφάσματος που εμπεριέχει ρίχες η λουλουδένια διακόσμηση στην υφανσή του.

Αν λοιπόν θέλετε να ράψετε από την αρχή το νυφικό σας τότε στο ατελιές που θα πάτε να ξέρετε ποιό είναι το καλύτερο ύφασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, γιατί αν ράψετε το ίδιο νυφικό σχέδιο με δύο διαφορετικούς τύπους ας πούμε υφασμάτων θα δείτε ότι τα δύο νυφικά δεν θα έχουν καμμία σχέση μεταξύ τους. Το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε να ξέρετε ότι θα δώσει στο νυφικό σας ύφος στυλ και μοναδικότητα.

Οι σχεδιαστές νυφικών χρησιμοποιούν το σατέν γιατί θέλουν να αναδείξουν την γυναίκα και με αυτό το ύφασμα μπορούν να τονίσουν τις καμπύλες και την γυναικεία θηλυκότητα, γι’αυτό και θα προσέξετε το σχέδιο που θα επιλέξετε γιατί τα σατέν νυφικά δεν συγχωρούν εύκολα τις σωματικές ατέλειες.

Οι χρωματισμοί τέλος που υπάρχουν για τα σατεν νυφικά ξεκινούν από αποχρώσεις του ροζ η του ιβουάρ και φτάνουν και στο χρώμα του πάγου, ενώ επιδέχονται και πάρα πολλά διακοσμητικά στοιχεία ανάλογα με την φαντασία του κάθε σχεδιαστή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s